A híd rakamazi oldalának déli részén megkezdődnek a pályalemez bontási munkálatok, ezért 2021. január 25-én, 8 órától félpályás, jelzőlámpával vezérelt forgalomkorlátozást vezetnek be. A közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében a hidat több ütemben újítják fel.
Az első ütem során a híd rakamazi oldalának északi részét újították fel, amelyet a gépjárművel közlekedők 2020. december 22-től forgalomkorlátozások nélkül használhatnak.

2021. január 25-én megnyitják a híd ezen részén lévő gyalogjárdát, megteremtve ezzel a biztonságos gyalogos közlekedés feltételeit.
Az előző ütemhez hasonlóan most a híd déli részén az elhasználódott vasbeton pályalemez két szélső 1-1,5 m széles sávját a konzolszerkezetekkel egyben újjáépítik a megmaradó középső sávhoz csatlakozva.
A harmadik ütem keretében, előreláthatóan 2021. április második felétől elbontják és újjáépítik a tokaji körforgalmat, ezért itt is félpályás forgalomkorlátozást vezetnek majd be.
A híd és a körforgalom környezetében a munkálatok teljes befejezéséig, várhatóan 2021. IV. negyedévéig folyamatosan forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a közlekedőknek.
A beruházás során teljes körűen megújul a híd, biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és az előkészítés alatt lévő Tokaji-hegy körüli kerékpárút között, a Tisza folyó feletti átvezetéssel.
A nettó 1,1 milliárd forint értékű fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg.