Akadálymentes

Aktualitások

Hétfő este a könyvtárban

Hagyományosan a városvezetővel tartott beszélgetéssel vette kezdetét az idei „Hétfő este a könyvtárban” című programsorozat. Posta György a vállalkozói köszöntéshez hasonlóan szólt a befejezett, a folyamatban lévő és a hamarosan induló fejlesztésekről valamint az aktuális kérdésekről is.

17 tonna elektronikai hulladék

Sikerrel zárult az önkormányzat és a Serenity Solution Kft. által közösen meghirdetett ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtése. Az egynapos akcióban közel 17 tonna használaton kívüli vagy működésképtelen elektromos eszközt vittek a lakosok a gyűjtőpontra.

2024.02.14. / Aktualitások

Az idén már 7 éves a Keresztúri esték

2017-ben egy kis zempléni településen élők nagyot gondoltak és útjára indították a Keresztúri esték rendezvénysorozatot. A kulturális estéknek egy akkor új borászat rendezvényterme adott otthont. Nem sokkal az indulás után főtámogatóként megjelent a Keresztúri esték történetében a Szerencsejáték Zrt, kultúra iránti elköteleződésük azóta is töretlen, támogatásukra a szervezők azóta is számíthatnak.

2024.02.05. / Aktualitások

Elismerések a városnapon

Több elismerést is átadtak a hétfőn tartott városnapon a Paulay Ede Színházban. Évtizedes hagyomány, hogy Tokaj a Magyar Kultúra Napján a Tokaji Írótáborral közösen ünnepel.

2024.01.23. / Aktualitások

Aszúünnep Tokajban

A 950. jubileumi emlékév zárásaként ünnepelték meg a borvidék kincsét a Nemzetközi Aszúnapon. Az alkalmon külön a borkülönlegességnek készült poharat is bemutatták valamint beszámoltak az ünnepi esztendőről és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) turisztikai elismeréséről is.

2023.12.12. / Aktualitások

Tokaj új korszaka kezdődik

Elkezdődik a Tokaj főterén lévő áruház épületének bontása és ezzel a város új korszaka; az áruház helyén a borvidék XVI. századi fénykorát idéző, a város arculatához illeszkedő épület emelkedik majd - mondta Posta György, Tokaj polgármestere pénteken, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

2023.11.18. / Aktualitások

Változik a forgalmi rend a Rákóczi utcán

Péntek déltől (november 17.) változik a forgalmi rend Tokaj belvárosában. A Kossuth téren zajló munkálatok miatt az ideiglenesen a forgalom előtt egyirányban megnyitott Rákóczi utcán csak a Városház közig lehet közlekedni.

2023.11.16. / Aktualitások

Idegenforgalom

Image