Elkezdődik a Tokaj főterén lévő áruház épületének bontása és ezzel a város új korszaka; az áruház helyén a borvidék XVI. századi fénykorát idéző, a város arculatához illeszkedő épület emelkedik majd - mondta Posta György, Tokaj polgármestere pénteken, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A polgármester kiemelte, hogy a magyar kormánynak köszönhetően elfogadott új turisztikai fejlesztési program részeként megújul Tokaj történelmi belvárosa. Hozzátette, hogy a fejlesztés nemcsak Tokajt állítja új életpályára, hanem a térséget is. A városba látogató belföldi és külföldi vendégek a világörökségi rangnak valóban megfelelő környezetben tölthetik majd szabadidejüket - jelezte. 

Összesen több mint 1000 négyzetméternyi történelmi ingatlan szépül meg, köztük a városháza műemléki épülete, a járási hivatal, az Aranysas fogadó és a Zákó palota - ismertette Posta György. A fejlesztéseknek köszöngetően új turisztikai termékek jönnek létre, amelyek tovább növelik a turizmusból származó bevételeket és munkahelyeket teremtenek - hangsúlyozta Tokaj polgármestere.

A videó itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/postagyuri/videos/862736295245015