A Tokaj-Hegyalja Egyetemen lezárult a szőlész borász hallgatóknak hirdetett, a Grand Tokaj által alapított ösztöndíjra való jelentkezés határideje augusztus 15-én. A lehetőség nagy népszerűségnek örvendett a hallgatóink körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a meghirdetett három ösztöndíjas helyre ötszörös volt a túljelentkezés.
Az ösztöndíj mértéke fejenként 1 millió forint, mely 10 hónap alatt kerül kifizetésre, 100 ezer forintos egységekben. Ezen időszak alatt a kiválasztott hallgatók intenzív helyszíni szakmai gyakorlaton vesznek majd részt, hiszen a pályázat nem titkolt célja az volt, hogy az egyetemre jellemző gyakorlatorientált képzés részeként olyan szakmai helyszínt biztosítson a Tokaji borvidék kiemelkedő borászati nagyüzemében a Grand Tokajnál, ahol a hallgatók elsajátíthatják a legkorszerűbb borkészítési ismereteket.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem versenyképes szőlész-borász képzési lehetőséget nyújt a világ egyik legelismertebb világörökségi borvidékén, amelynek keretében a szőlészet és borászat gyakorlati és elméleti tudásbázisát lehet elsajátítani.

A tanulmányok során minden félévben a szőlészet és borászat területén szakmai gyakorlatokon való részvételt biztosít a képzés a Tokaji borvidék legimpozánsabb, legelismertebb borászataiban, illetve a történelmi Szarvas-dűlőben lévő, mintegy 160 szőlőfajtából álló Nemzeti Fajtagyűjteményben. A magas színvonalú hazai tanulmányokat külföldön szerzett szakmai ismeretekkel, gyakorlattal lehet kiegészíteni, melyben a Tokaj-Hegyalja Egyetem szintén segítséget nyújt: hiszünk abban, hogy a versenyképes szaktudás releváns nemzetközi kitekintéssel lehet teljes.

A THE szőlész-borász hallgatóinak gyakorlati és szakmai lehetőségei bővültek így tovább a Grand Tokaj által alapított ösztöndíj lehetőségével, melyet diákjaink nevében nagyon köszönünk, s melynek eredményéről később, az elbírálást követően adunk hírt. A személyes meghallgatást követően a döntés augusztus 29-ére várható.