2021-ben sem maradnak tokaji túra nélkül a bringások A koronavírus miatt bevezetett szigorú szabályok folyamatosan enyhülnek, így szerencsére 2021-ben sem kell elmaradnia a Bringa Pikniknek. Igaz, nem a megszokott májusi időpontban. Ezúttal júniusban lesz lehetőség Nyíregyházáról szervezetten áttekerni Tokajba.

2018-ban indult el az első, közel ezer bringásból álló csapat Nyíregyházáról. A nyírteleki és a rakamazi piknik pontnál pedig több százan csatlakoztak a túrához. A rendezvény célállomása a kiváló adottságai miatt ismét a Tokaji Fesztiválkatlan lesz, ahol színes programok várják majd a megfáradt bringázókat. Az elmúlt években megyehatáron túlról, Budapestről, sőt Japánból is volt résztvevő.
Nyírtelek és Rakamaz azért kiemelt csatlakozási lehetőség, mert itt frissítő pontokat is felállítanak a szervezők. Ásványvízzel, gyümölccsel és pogácsával pótolhatják a bringások a 35 km-es távon elvesztett kalóriákat.
Nyíregyházán, a Kossuth téren 9:34-kor rajtol majd a mezőny, előtte azonban KRESZ kvíz, ügyességi és szórakoztató játékok, old timerek, kerékpáros divatbemutató és a népszerű és ingyenes BikeSafe regisztráció várja az indulókat, a Fesztiválkatlanba érkezőket pedig Dj Till bevonulózenéi fogadják majd.

Emellett más programok is lesznek a Katlanban, azonban hogy mik, egyelőre titok. A visszafelé is tekerőket idén újdonságként Nyírteleknél kedvezményes fagyi party is várja majd. A 2021-es Bringa Piknik június 12-én, 9 óra 34 perckor a Kossuth térről rajtol rendőri felvezetéssel.