Gazdag programokkal – gyertyagyújtással, hangulatos műsorokkal, előadásokkal, vásárral, koncerttel - találkozhatnak az érdeklődők az adventi időszakban Tokajban. Az esemény helyszíne a – Kossuth téren történő városfejlesztési munkálatok miatt – a Kulturális Központ és környéke lesz, amelyet ünnepi hangulatba „öltöztetünk”. A programokat november 28-án, december 5-én, 12-én és 19-én szervezzük meg.
Mind a négy alkalommal lesz forgatag (melyet a két intézmény: a Tokaji Múzeum és a Kulturális Központ közösen szervez), garantált a vásári hangulat az egykori Zsinagóga melletti parkolóban 15 és 19 óra között, ahol javarészt a város – szociális, oktatási- intézményeivel találkozhatnak az érdeklődők az erre a célra felállított faházakban. Az összefogás jegyében kézműves és gasztronómiai termékek is kaphatók majd.
Az első adventi gyertyagyújtáson (november 28-án 17.00 órától) ünnepi köszöntőt mond Posta György, Tokaj polgármestere, majd igét hirdet Gorcsa György görögkatolikus paróchus. Műsort adnak a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium tanulói, valamint a Tokaji Kistérségi Támogató Szolgálat és Napközi Otthon.
A második gyertyagyújtáson (december 5-én 17.00 órától) igét hirdet Gerlai Pál evangélikus lelkész, ünnepi műsort ad a II. Tokaji Rákóczi Ferenc Általános Iskola. Ezen a napon 15 és 19 óra között élőben találkozhatnak a gyerekek a Mikulással és a krampusszal. Sőt, délelőtt 11 órától a Csudálatos Mikulás c. előadás is megtekinthető a Mesekocsi Színház vendégjátékaként (ide a belépő 1200 forint) a Paulay Ede Színház színháztermében.
A harmadik adventi gyertyagyújtáson (december 12-én 17.00) igét hirdet Tóth Orsolya református lelkipásztor, az ünnepi műsort pedig a Tokaji Óvoda adja. 15 órától a Betlehemi kis jászólnál c. előadását mutatja be a Paulay Ede Színházban a Hahota Gyermekszínház (erre a belépő 1200 forint).
A negyedik gyertyagyújtás alkalmával (december 19-én 16.30!) igét hirdet Kertész Ferenc római katolikus plénános. 15 órától A suszter és a karácsonyi manók c. mesejáték látható a Fogi Színháztól a Paulay Ede Színházban (belépő 1200 forint). 17 órától adventi hangversenyt ad Tokaj Város Vegyeskara a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban (vezényel: Pásztor Istvánné).
A Tokaji Szabadidő Sportegyesület szervezésében sor kerül az I. Tokaji Adventi Fényes Futásra (az egészséges életmódra történő nevelés, és a közösségi élményszerzés céljából) december 18-án.
Az adventi programok keretében két felnőtt színházi előadás is lesz a Paulay Ede Színházban. December 11-én a Játék a kastélyban (Szegedi Pinceszínház), december 22-én pedig az Advent a Hargitán c. előadás (Zenthe Ferenc Színház), melyekre szintén szeretettel várjuk a kedves közönséget.

Készülődjünk közösen a karácsonyi ünnepre, találkozzunk Tokajban!