Kétnyelvű útikalauzt Párizsban. Az olimpián kívül nincs más világverseny, ahol ennyi nemzet képviselteti magát és mérkőzik meg, ezért is különösen nagy érdem a TokajKalauzé - számolt be az Euronews. A hírportál tudosításában azt írja, a verseny monumentalitását mutatja, hogy csak "Ital" kategóriájú könyvekből 26 kategóriában hirdettek győzteseket a World Cookbook Fair-en, ahol a Gourmand International Awards (GIA) díjait adták át. Ripka Gergely kötete év elején az európai borok kategóriájában a négy legjobb közé került, a díjátadón -ahol 170 ország 938 szemlézett kiadványa versengett- pedig az pedig kontinenselsőnek hirdették ki.

  

"Soha nem hittem volna, és nem is vártam, hogy valaha tapsolni fognak majd a kiadványomért. Ma este itt Párizsban champagne-nyal fogok koccintani, de otthon első dolgom lesz egy tokaji aszút bontani, hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő! Köszönöm, hogy okot adtak mindkét palackra ezen a gyönyörű, történelmi helyen" - mondta beszédében Ripka Gergely, aki két évente jelenteti meg a kétnyelvű Tokaj Guide-ot. Ebben a Tokaj-Hegyalja 150 borászata mellett szálláshelyeket, kirándulóhelyeket, történelmi helyszíneket vagy éppen a legizgalmasabb rendezvényeket is ajánl hazánk egyetlen világörökségi borvidékéről.

A GIA-t 1995 óta rendezik meg, az idén negyedévszázados jubileumát ünneplő rangos gasztronómiai eseményen a kezdetek óta 225 ország, több mint 45000 kiadványát szemlézték már ételek és italok különféle kategóriái mentén.