A hétvégén, a sajtóban megjelent állításra, miszerint a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokról kitiltották az egyik országosan ismert keramikust Tokaj Város Önkormányzata az alábbi közleményt teszi:

A sajtóban megjelent egyoldalú nyilatkozattal ellentétben nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született! A cikkben jelzett Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban.

Továbbá nem igaz azaz állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon. Ambrus a cikkekben valótlanul állítja, hogy a feleségének van szerződése, a szervezőkhöz ő sem adta be jelentkezését a rendezvényre.

A fesztiválon árusító népművészek, kereskedők, vendéglátósok előre meghatározott díj ellenében értékesíthetnek szerződés alapján.

Tokaj, 2023. október 02.