Tokaj, 2022.04

 


Kerékpárút hálózat kialakítása a Hegyalján csatlakozva Tokaj- Nyíregyháza kerékpárúthoz - TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00028

 

Tokaj Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati konstrukcióban 1 899,77 millió forint támogatást nyert.

A fejlesztés megvalósítására konzorciumi formában kerül sor. A konzorcium vezetője, azaz a projektgazda Tokaj Város Önkormányzata, akihez konzorciumi partnerként csatlakozott Tarcal Község Önkormányzata, Mád Község Önkormányzata, és Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata. A konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú pályázati felhívására jött létre.

A projekt célja a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő kerékpáros közlekedésfejlesztési intézkedések megvalósulása az érintett településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A projekt célja, hogy a fejlesztés segítse elő a térség lakosainak munkába járását, a kereskedelmi és szolgáltató egységek elérhetőségét, a biztonságos és környezetbarát közlekedési feltételek biztosítását.

A projekt 1 899,77 millió forint európai uniós támogatás segítségével jött létre. Támogatási intenzitás: 100%.

A Tokaj-Bodrogkeresztúr szakasz kivitelezése elindult, várható befejezés 2023.április.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Posta György, polgármester

Elérhetőség: Tel. (47) 553-031

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 


2019/12/15
Tervezés alatt van a bodrogkeresztúri, mádi, tarcali és tokaji önkormányzatok ajánlatkérése a Hegyalján megvalósítandó kerékpárút tervezésére. Az európai uniós forrásból finanszírozandó beruházás során – két részben – összesen 21,5 kilométernyi kerékpárút és kerékpárforgalmi létesítmény valósul meg Tokajban és az említett településeken, valamint a települések között. Szakmai tartalom felsorolás szinten: Tokajban a 3838-as út bal oldalán futna gyalog- és kerékpárút, a Rákóczi Ferenc úton és a Bethlen Gábor úton kerékpáros nyomot jelölünk ki.

A víziközponthoz egy kerékpározásra alkalmas kisforgalmú utat létesül; Bodrogkeresztúron a 3838-as úton épül kerékpárút, a Tarcali úton kerékpáros nyomot jelölünk ki; Tarcal belterületén, a 38-as főúton, a Könyves Kálmán utcán, a Hegyalja utcán, valamint Tarcal és Bodrogkeresztúr között jön létre bicikliút; Mádon és Tarcal között szintén kerékpárút épül, egészen odáig, ahol a 39-es főút és a mádi Rákóczi utca keresztezi egymást. A szakmai műszaki tartalom még módosulhat, azonban alapjaiban nem változik.

A tervezett fejlesztés megvalósítására konzorciumi formában kerül sor. A konzorcium vezetője, azaz a projektgazda Tokaj Város Önkormányzata, akihez konzorciumi partnerként csatlakozott Tarcal Község Önkormányzata, Mád Község Önkormányzata, és Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata. A Tokaj Város Önkormányzata a Tarcal Község Önkormányzata a Mád Község Önkormányzata és a Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata által alkotott Konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú felhívására jött létre.

A Konzorcium Tagjai maguk közül a 2016.03.30–án kelt „Konzorciumi együttműködési megállapodás támogatási kérelem benyújtására” dokumentum alapján a Tokaj Város Önkormányzata Tagot választották a Konzorcium vezetőjévé. „A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.” Cikkünk folyamatosan frissül.  

További információ kérhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.