Helyi gazdaságfejlesztés Tokajban 2019.

Helyi gazdaságfejlesztés Tokajban 2019.- TOP-1.1.3-15-BO1-2019-00051 kódszámú projekt

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.08.01.

A projekt befejezése: 2023.03.10.

Támogatási összeg: 182.138.979 Ft

A fejlesztés során a Szepessy közben található piactéren egy mai kornak megfelelő piactér és kiszolgáló épülete került kialakításra, melynek kivitelezése 2021. áprilisában kezdődött. A kivitelezés 2022. januárban befejeződött és júniusra a használatbavételi engedély is beszerzésre került.

A fejlesztés része volt a teljes ún. piacköz burkolatcseréje, parkolók kialakítása és egy világörökségi környezetbe illő nyilvános illemhely telepítése is. Kialakításra került a piacvezetői iroda. A projekt befejezéseként beszerzésre került a piac működését segítő eszközök.

A fejlesztés további hozadéka, hogy Tokaj városközpontjának egyik kihasználatlan ingatlana kapott gazdaságfejlesztő funkciót, tetszetős felújításával növeli a település társadalmi, turisztikai értékét is.

A piaci árusok megelégedéssel költöztek vissza átmeneti árusító helyükről a felújított új piactérre. A modern, korszerű piac hozzájárul a helyi termékek értékesítéséhez, ismertségének növeléséhez. A fedett piactér lehetővé teszi többféle áruféleség megjelenését, valamint csökkenti az árusítás szezonalitását, időszakosságát.

A megvalósult beruházás akadálymenetes, így hozzáférést biztosít minden látogató számára.

A piac épülete napelemes rendszerrel felszerelt, így hozzájárul a gazdaságos és környezeti szempontból fenntartható működés biztosításához.