Épülhet a kerékpárút a hegy körül – Tokaj konzorciumi vezetésével 1 milliárd 840 milliót nyertek a projektre

Megépül a tokaji hegyet körülvevő kerékpárút, illetve a Mád felé vezető szakasz, ezzel még egységesebbé válik a város környékén a kerékpárutak hálózata.

A tavaly év végén bejelentett, közel másfél milliárd forintos pályázati sikerek mellett egy újabb nyertes projektről értesítették a tokaji önkormányzatot. Szintén a TOP-os programok között nyert 1 milliárd 840 millió forintot -tokaji konzorciumi vezetéssel- az a projekt, amellyel a hegyet körülölelő kerékpárút megépítésére pályáztak.
A szakasznak egy része már korábban megépült, a Tokajtól a város közigazgatási határáig, Tarcal felé vezető szakaszt 2015-ben kezdték építeni és 2016-ban adták át. Közben a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút is elkészült, aminek a folytatása lesz az Erzsébet királyné hídjának felújítása is.
Az újabb tokaji sikerrel pedig teljessé válik a hálózat, hiszen kerékpáron már Bodrogkeresztúrt, Tarcalt és Mádot is el lehet érni, a tervek szerint pedig a szakasz becsatlakozik a később épülő, Szlovákia felé vezető úthálózatba is.

 

Illusztráció: kenyi.hu – zölddel jelölve a már elkészült
és használható kerékpárutak a városban és környékén

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content