Pendits Szőlőbirtok és Pincészet

Borász neve:
Wille-Baumkauff Stefan

Cím:
3881
Abaújszántó, Béke út 111.(térkép)
Email:
pendits@t-online.hu
Telefon:
+36 20 317 0966

Webcím:
pendits.com

A borvidék első bejegyzett biobirtoka, Demeter védjeggyel. A szemlélettel már évekkel ezelőtt megelőzték a helyi borászokat. Németországi inspirációk mellett a történelmi múlt és az innováció is helyet kap gondolkodásukban. Nem könnyű boraikkal összefutni, de azokra messzemenően érvényes a természetesség, a kézműves hangulat (lóval szántanak ma is). Érzékeny, mégis konstruktív hozzáállásuk példaértékű sok hazai borász számára. […]

A borvidék első bejegyzett biobirtoka, Demeter védjeggyel. A szemlélettel már évekkel ezelőtt megelőzték a helyi borászokat. Németországi inspirációk mellett a történelmi múlt és az innováció is helyet kap gondolkodásukban. Nem könnyű boraikkal összefutni, de azokra messzemenően érvényes a természetesség, a kézműves hangulat (lóval szántanak ma is). Érzékeny, mégis konstruktív hozzáállásuk példaértékű sok hazai borász számára. (A Pendits tagja a Renessaince des Appellations szövetségnek is, melyet Nicolas Joly, a biodinamika egyik nagykövete alapított.)

The first registered biodynamic winery in the region under the Demeter certification. They’ve preceded the locals in their vision by many years. Even though their wines are not easy to stumble upon, they are characterised by natural and artisanal qualities. Incidentally, they still plough by horse. Marta is also an important figure in the wine community. Their sensitive yet constructive attitude is an example to follow for many Hungarian winemakers. Pendits is also a member of the Renaissance des Appellations association which was founded by Nicolas Joly, who is one of the ambassadors of biodynamic winemaking.

Furmint száraz (dry), késöi szüret (late harvest), szamorodni, aszú

Terület nagysága: 8 ha

Ebből termő szőlő: 8 ha

Dűlők nevei, területnagysággal:
Alsó és Felsö Bea: 1 ha
Pendits: 1,4 ha
Krakó: 3,6 ha
Báthory: 1 ha
Holdvölgy: 1 ha

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content