Tokajban betiltják a PET palackot

A tokaji önkormányzat rendelete szerint jövő év elejétől tilos PET-palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni. A döntés a város tulajdonában álló közterületeken tiltja meg a flakonos bor kereskedelmét, de az üzletekben továbbra is kapható lesz a „gazdaságos” kiszerelés.

Hegyalja névadó településén a helyiek szerint régóta probléma a PET palack kérdése. Az igényesebb fogyasztók nyilván elzárkóznak ezek vásárlásától, viszont a kereskedők elmondása szerint még mindig van az a réteg, akik veszik az ilyen kiszerelésű bort.

A flakonos bor kérdése régóta probléma Tokajban. A Művelt Alkoholista például már 2008-ban is foglalkozott az akkor sem új keletű problémával. Érdekes, hogy a borvidék más településein maguk a szolgáltatók döntötték el, hogy nem árulják az utcán flakonban a bort, addig Tokajban csak néhány borász cselekedett ugyan így. Igaz, ők már régóta küzdenek ez ellen, eddig kevés sikerrel.

A tokaji önkormányzat decemberben elfogadott a közterület-használat rendjének szabályozásáról szóló rendelte szerint jövő év január elsejétől tilos lesz „műanyag- és PET-palackban forgalmazott bort árulni, ill. árubemutatás céljából kihelyezni”. Ez azt jelenti, hogy az üzletekben továbbra is vásárolható lesz a „zempléni furmint”, de a boltok előtt és az utcákon már nem árulhatják.
A város honlapján megjelent határozat szerint a szabályok megsértése 200 ezer forintos bírsággal is járhat. Kár, hogy az ország legismertebb borvidékén ezt így kell szankcionálni.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content