Hiánypótló kiadványok a Tokaj-hegyaljai Borvidéken

Mintegy öt éve tervezett projektet valósítottak meg Tokaj-Hegyalján turisztikával foglalkozó szervezetek és egyesületek.

A Tokaji TDM és a Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület pályázati forrásból a teljes térségre kiterjedő turisztikai kiadványt készített, emellett pedig a világörökségi borvidék településeihez több mobiltelefonos alkalmazást is fejlesztettek.

– 2013-ban gondoltunk arra, hogy egy, a teljes térséget átfogó, az egész évet bemutató kiadványt kell készíteni a borvidékről. Előtte nem voltak ilyen anyagok, ezt a hiányt akartuk pótolni. A sátoraljaújhelyi, a sárospataki kollégák úgy, ahogy mi folyamatosan készítettük a saját gyűjtőterületeinkről szóló kiadványokat, de olyan ami a teljes Hegyalját lefedi nem állt rendelkezésre – mondta el a Ladomérszky László, a Tokaji TDM menedzsere. Hozzátette, próbáltak pályázni akkor is, de forráshiány miatt elutasították. Ezt fellebbezték meg, idén tavasszal kapták az értesítést arról, hogy a Miniszterelnökség támogatásra alkalmasnak ítélte meg az ötletüket.

A papír alapú, nyomtatott kiadványok a magyar mellett angol, német és lengyel nyelven jelentek meg összesen negyvenkétezer példányban. Emellett egy nagy méretű, két nyelvű Tokaj-Hegyalja térkép is elkészült, amiből harmincezer darab áll a turisták rendelkezésére. Sőt, külön térképeket is készítettek Tokaj, Bodrogkisfalud, Bodrogkeresztúr, Tarcal, Tállya, Mád, Monok és Szerencs településekről tíz-tízezer darabszámban.

– A projekt második szakaszában a 2012-ben fejlesztett mobilapplikációnkat bővítettük olyan sétákkal, mint az erdőbényei vagy a bodrogkeresztúri és bodrogkisfaludi borkóstolós séták, vagy éppen a Mádot és Tállyát bemutató program. Egy vízitúra útvonalat bemutató kiegészítés is elkészült, amivel a tokaji kikötőtől a várig sétahajózó utasok informálódhatnak – tette hozzá a menedzser.

A turisztikai számok egyébként javulást mutatnak a térségben is, a tavalyi évhez képest tizenöt százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma Tokaj-Hegyalján.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!